Μέρες μύθων, μουσικής & παραμυθιών

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σαμοθράκης, η Αction Art για πέμπτη χρονιά, διοργανώνει τις εκδηλώσεις «Μέρες μύθων, μουσικής & παραμυθιών» υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης.

αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση,   και η εξαίρετη μουσικός   Παναγιώτα Τηγανούρια, θα συμπράξουν με αφήγηση, τραγούδι και μουσική για να παρουσιάσουν μύθους, παραμύθια, θρύλους,του νησιού της ευρύτερης περιοχής, και άλλων χωρών. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την περιπατητική αφήγηση στο Πλατανόδασος του Αη Γιώργη σε συνεργασία με την «Βιώσιμη Σαμοθράκη».

Το πρόγραμμα

10 Αυγούστου, με την παράσταση αφήγησης «  Μουσική και Παραμύθια στην Αυλή»  στην Καμαριώτισσα , στην αυλή στα «Καλά καθούμενα», 21:00-22:30. Μια βραδιά  με μουσική και παραδοσιακά παραμύθια από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

11 Αυγούστου, στο Μουσείο , στον Αρχαιολογικό χώρο στην Παλιάπολη, στις 19:00, με την ιστόρηση μύθων των Θεών της Σαμοθράκης , της Μεγάλης Μητέρας, του Μεγάλου Θεού Κάδμιλου,  μύθων της αγάπης και των αστεριών, πλαισιωμένων από μουσικούς και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς

2 Αυγούστου στο πέτρινο σχολείο στα  στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στα Θέρμα, 21:00-22:30. Μια βραδιά αφιερωμένη σε παραμύθια, θρύλους, ιστορίες της Σαμοθράκης, Μικράς Ασίας και της ευρύτερης περιοχής, συνοδευόμενα με παραδοσιακή μουσική και τραγούδι.

13 Αυγούστου  με την περιπατητική αφήγηση «στο Πλατανόδασος του  Αη Γιώργη». Μια βόλτα στο πλατανόδασος του Αη Γιώργη με παραμύθια και μύθους  για τα δέντρα , τα νερά , τα  πλάσματα του δάσους.